Generationer på tur

Lufthavnen uden for Rhodos har næppe ændret sig i de 46 år, der er gået siden mine forældre var her på ferie første gang. Den ligger med sit 70-er brune udtryk omgivet af en by, der på alle måder er vokset med turismen. For 46 år siden var mine forældre kun de to på ferie. I dag ankommer vi 9 personer i 3 generationer. 2 biler er lejet og efter lidt diskussioner med udlejeren (man er vel i Sydeuropa!), kan jeg sætte kursen mod hotellet og en uges ferie med mine børn, forældre, bror, svigerinde, niece og min lille nevø.

Alderspredningen i vores lille gruppe er fra 2 til 70 år. Det i sig selv kan vel give visse udfordringer. Men der må da også være nogle fordele. Jeg beslutter at bruge ugen til at undersøge det voksende koncept: Generationer på tur.

Udfordringer?

Jeg tror en af de helt store mulige diskussions fælder er maden. Hvor skal vi spise? Hvornår skal vi spise? Hvad skal vi spise? Hvis 9 mennesker skal blive enige kan det forståeligt nok tage noget tid at blive enige. Noget mit blodsukker bestemt ikke kan lide. Så jeg var glad, da min far kunne fortælle, at han havde bestilt all-inclusive til hele klanen. Det er nu unægtelig nemmere bare at gå i buffeten i stedet for at diskutere! Udfordring nr. 1 var altså ryddet af vejen allerede inden vi tog afsted. 

Udfordring nr. 2 havde jeg tænkt kunne være det sociale liv. Hvor meget skal vi være sammen? Hvornår skal vi være sammen? Hvad skal vi lave?

Vi bor i små bungalows side om side ved poolkanten. Det er nemt for alle at gå frem og tilbage og trække sig, hvis der er behov for det. Det er nok mest mig, der har behov for at få ro i hovedet en gang imellem, men dejligt er det, at det er muligt.

Pooltid

Børnene bader i poolen som noget, der syntes at være en lang badetur. En gang imellem må de kaldes op for at få varmen. Der er kun lidt sure miner. De forsvinder, når der er chips og iPad-tid på solsengen:-) 

Udsigten fra min bungalow

Poolen er blevet det centrale i ugen. Alt vi laver bliver på en eller anden måde puttet ind mellem badningerne:-) Ikke at jeg bruger poolen særlig meget. Der er ingen grund til, at jeg plasker rundt og fylder, når nu andre så gerne vel. Måske det også har noget at gøre med, at den er hvinende kold. 

Jeg må være i familie med en flok pingviner, for der er flere af klanens medlemmer som bader flere gange om dagen!

Med poolen er udfordring nr. 2 ryddet af vejen, og der er åbnet op for hygge og grin. 

Familietid

Min familie og jeg ses, som jeg tror mange familier gør: til fødselsdage og højtider og så lidt ind imellem. Så hvordan vil det være at være sammen en hel uge?

På sådan en rejse som denne, er der ingen hastværk med at få talt sammen. Der er ligesom kun en deadline: hjemrejse om en uge. Det bliver mere afslappet og roligt at være sammen, når vi har en hel uge. Det kan jeg godt lide.

Brormand og mig

Og så bliver jeg helt ung igen. Altså på den der måde, at min bror og jeg stadig kan falde i diskussions mønstret fra vi var børn! – selvom vi er 40ish:-)

Og så er der det udefinerbare rare. Det at min lille niece putter sin lille hånd ind i min, og spørger om hun må køre med i min bil. At det så nok handler mere om, at hun vil være sammen med sit idol: Thea – betyder mindre. Vi er nemlig sammen – allesammen.

Lindos

Vi er også sammen, da vi tager til Lindos – Den hvide by. Hvorfor mon den hedder den hvide by? 

Det er nemt at se, da vi kører ned mod byen efter en noget støvet og udsigtsløs tur på tværs af øen. 

De hvide huse ligger tæt. Klemt inde mellem klipperne og for foden af Akropolis. Gaderne er mange steder så smalle, at det er svært at gå flere ved siden af hinanden. Dette hindrer dog ikke grækerne i at rase afsted på deres scootere. 

Nogle enkelte gader er omdannet til de gængse turistfælder med butikker tæt ved siden af hinanden. Fyldt med alskens uundværlige ferieting: oppustelige plastiklegetøj, lokal olivenolie, smykker, og andre souvenirs. I disse handelsgader er der fyldt med turister, der bevæger sig i det der forfærdelige turist-tempo. I ved, det der hvor man går langsomt 4-5 skridt for der efter at stoppe op, brede armene ud (så ingen kan komme forbi) og pege på en eller anden uundværlig souvenir. hvor efter man ændre total retning og går 4-5 skridt laaaangsomt i en anden retning. 

Det tager mig rundt regnet 3,5 minut at blive træt af det og begynde at kigge efter sidegader, hvor jeg kan slippe væk. Og der i sidegaderne oplever jeg noget meget mærkeligt. Allerede efter få meter er alle butikkerne forsvundet. Lidt længere oppe ad gaden kan jeg ikke engang høre larmen fra alle de andre turister. Endelig er det muligt at betragte omgivelserne og mærke den græske stemning… Lige ind til der kommer en græker ræsende på scooter… 

Lindos er på mange måder smuk, og når jeg frasorterer turistbutikkerne, er det en dejlig stemningsfyldt by.

Gad vide om mine forældre for 46 år siden tænkte på, at de skulle komme tilbage med en hel klan? Næppe, men hyggeligt var det. Tak for denne gang!

Nu er vi hjemme igen…

Kufferterne er pakket ud og pakket væk. Jeg kigger billederne igennem og smiler, imens jeg nipper til min te. Jeg nyder at være hjemme igen i mit lille hus. En lille tanke begynder snart at pippe bagerst i hovedet…

Hvor skal jeg hen næste gang?

Loading Facebook Comments ...

Warning: require_once(/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/gplus-comments/includes/templates/partials/Pinterest.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/gplus-comments/includes/templates/container.php on line 103

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/gplus-comments/includes/templates/partials/Pinterest.php' (include_path='/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/archive_tar:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/console_getopt:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/http_request2:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/mail_mime:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/mail_mime-decode:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/net_url2:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/pear-core-minimal/src:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/pear_exception:.') in /var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/gplus-comments/includes/templates/container.php on line 103