Haven i april

Krukkerne står støvet i skuret… Knoldene jeg satte i efteråret er akkurat begyndt at titte frem… Udenfor er krokussens blomster visnet ned og vidner om, at foråret er kommet…

April måned startede med sne, kulde og blæst. Lidt over halvvejs begyndte solen at brage ned og det var 24 grader! Nu er vi på ca 12 grader og regn. Altså en typisk april.  

Haven i april byder på trods af vejret på mange gøremål. Krukker skal tilplantes, højbede skal gøres klar. Fliserne skal renses og fejes grundigt, græsset skal klippes for første gang. Havemøblerne skal vaskes og hele haven skal vandes. Der skal sås blomster og grønsager. Pelargonierne skal i udeskole, sådan de kan vænne sig til livet udendørs.

I vinters, da snestormen rasede, sad jeg inden døre og planlagde min krukkehave. Jeg drak varm te, læste Claus Dalbys havebøger og glædede mig til foråret.

Nu er foråret her, og jeg er begyndt at føre planerne ud i livet.

En af mine planer er at lave forhaven til en gårdhave med små opsatser eller tableauer med mine krukker. Sidste år havde jeg kun blomster i krukkerne. I år vil jeg gerne have noget mere grønt ind imellem.

I baghaven har jeg endnu ikke besluttet mig for tema eller farver. Eller det vil sige, at farverne vist giver sig selv. Lige nu har jeg kun pelargonier – Dronning Ingrid – og lyserøde hortensiaer. 

Min lyserøde havestol står og venter på mig. Så farverne i baghaven giver vist sig selv.

Jeg henter krukkerne ud af skuret, fylder mine forspirede blomsterløg i og dækker med lækker kompost. 

Jeg sætter forskellige tulipaner, anemoner, påskeliljer, georginer og iris. Om få uger vil de stå strunke og smukke i min lille gårdhave.

Lavendler

Kan jeg vente på det? NEJ! Min lille hvide bil drøner ud på planteskolen. En rask beslutning om at skære andre steder i økonomien bliver forvandlet til flere krukker, planter, krydderurter, jord og en chiliplanter til Valdemar. Han kan godt lide chili i maden og synes bestemt, at vi har for lidt chili. Så en plante må med hjem. 

Min ynglingshavestol!

Nu er det bare at vente på at det hele vokser og blomstrer. Og mon jeg så ikke lige skal have den kop te i min nyvasket havestol? Det tror jeg da nok jeg skal!

Loading Facebook Comments ...

Warning: require_once(/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/gplus-comments/includes/templates/partials/Pinterest.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/gplus-comments/includes/templates/container.php on line 103

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/gplus-comments/includes/templates/partials/Pinterest.php' (include_path='/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/archive_tar:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/console_getopt:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/http_request2:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/mail_mime:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/mail_mime-decode:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/net_url2:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/pear-core-minimal/src:/var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/backwpup/vendor/pear/pear_exception:.') in /var/www/lifeasitis.dk/public_html/wp-content/plugins/gplus-comments/includes/templates/container.php on line 103